Składniki:
3 szt papryki czerwonej
4 szt średniej cebuli
3- 4 woreczki ryżu
kukurydza z puszki
fasola czerwona z puszki
przyprawa curry i do kebabu firmy Kamis
2 piersi z kurczaka
sól i pieprz
mąka
margaryna do smażenia
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą Kebab
i obtaczamy w mące. Następnie smażymy. Gotowe mięso wsypujemy
do dużej miski. Wsypujemy też fasolę z puszki i kukurydzę.
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i też smażymy. Dodajemy to wszystko do miski. Ryż gotujemy w przyprawie curry. Gotowy dosypujemy do reszty składników.
Wszystkie składniki trzeba razem wymieszać i dodać do smaku pieprz i sól.
Dobrze ta potrawka smakuje polana sosem czosnkowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz